Uitvoering herinrichting Parallel Boulevard gestart

wethouder schrijft naam op bord

 

Dinsdagmiddag 14 september hebben wethouder Theo Alkemade en hoogheemraad Waldo von Faber officieel het startsein gegeven voor de herinrichting van de Parallel Boulevard in Noordwijk. Samen met directeur Casper van der Hout van aannemer Dura Vermeer ondertekenden de heren een bouwbord om de samenwerking in de uitvoeringsfase te bezegelen.

De komende twee winters werken Noordwijk, Rijnland en Dura Vermeer gezamenlijk aan een ware metamorfose van deze belangrijke verkeersader in Noordwijk aan Zee. Bovengronds wordt de boulevard van gevel tot gevel vernieuwd. Ondergronds wordt de waterhuishouding verbeterd. Enerzijds door de aanleg van een nieuw riool en infiltratietanks die regenwater opvangen. Anderzijds met een drain die het grondwater reguleert dat sinds de dijk-in-duinconstructie uit 2008 niet voldoende afvloeit en wateroverlast in de omgeving veroorzaakt.

Voor meer informatie over de officiële start van de werkzaamheden volgt u deze link naar het nieuwsbericht op de website van de gemeente Noordwijk. Dit filmpje vat de start in 1 minuut samen. In de BouwApp vindt u wekelijks het laatste nieuws over de uitvoering.