Rotonde Vuurtorenplein

Aanleg rotonde Vuurtorenplein

Op 20 februari  om 9 uur gaan we aan de slag met het aanleggen van een rotonde bij het Vuurtorenplein. Deze werkzaamheden sluiten aan op de werkzaamheden aan de Parallel Boulevard, die bij goede (weers-) omstandigheden eind april worden afgerond. Door meteen verder te gaan met het aanleggen van de rotonde wanneer de Parallel Boulevard af is, kunnen we sneller en efficiënter werken.

De werkzaamheden duren tot eind april. De rijbaan is begaanbaar voor verkeer tijdens de bloemencorso op 22 april, ervan uitgaande dat het werk volgens planning verloopt. Dat is altijd wel afhankelijk van het weer.

Hoe gaat het eruit zien?

De rotonde bij het Vuurtorenplein verbindt drie straten: de Parallel Boulevard met Quarles van Uffordstraat en het Wantveld. Bovenaan deze pagina ziet u hoe het Vuurtorenplein eruit gaat zien.

Minder overlast in 2024 en 2025

Door de aanleg van de rotonde bij het Vuurtorenplein zal er in 2024 en 2025 minder overlast zijn tijdens de werkzaamheden aan het Wantveld en de bouwwerkzaamheden aan de Residence van Oranje. Het kruispunt is in deze periode goed toegankelijk, en daarmee ook de vernieuwde Parallel Boulevard en Quarlus van Uffordstraat. Dat scheelt veel omleidingen in de periode van september 2024 tot en met maart 2025. Ook blijft de Koningin Wilhelmina Boulevard beter bereikbaar in deze periode.

Op de hoogte blijven?

Op deze website informeren wij u over de voortgang van de werkzaamheden aan de Parallel Boulevard en wij gaan hiermee door tot de rotonde aan het Vuurtorenplein af is. Dura Vermeer heeft  een speciale bouwapp waarin wordt gemeld hoe de voortgang van de werkzaamheden is.