Parallel Boulevard op 5 februari in Rondetafelgesprek met gemeenteraad

Ontwerp Vuurtorenplein

Locatie: Zorgpark Willem van den Bergh (Eat & Meet), Rechthoeklaan 10, 2201 ZR Noordwijk. Aanvang: 20.00 uur, presentatie start rond 22.00 uur.

Gemeente Noordwijk organiseert dinsdagavond 5 februari 2019 een Rondetafelgeprek. Met een presentatie informeert het projectteam Parallel Boulevard de raadsleden over de geplande uitvoering. En over het benodigde budget (het uitvoeringskrediet) voor de herinrichting. Inwoners van Noordwijk zijn van harte welkom bij de presentatie. Voor de gehele agenda en het gebruikmaken van spreekrecht gaat u naar de website van de gemeente Noordwijk.

Op dinsdag 19 februari staat de behandeling van het gevraagde uitvoeringskrediet in de debatraad gepland. De locatie en agenda van de debatraad vindt u op de website van de gemeente Noordwijk.

Ruim 1300 inwoners en ondernemers in de omgeving van de Parallel Boulevard zijn per brief over de bijeenkomsten op 5 en 19 februari geïnformeerd.

De uitvoering van het project start in oktober 2019 en duurt 18 tot 20 maanden. De aannemer kan in de zomer van 2020 op een deel van de Parallel Boulevard (tussen het Jan Kroonsplein en het Vuurtorenplein) doorwerken. Op de pagina detailtekeningen kunt u gedetailleerde ontwerptekeningen downloaden.

Sinds oktober 2018 zijn omgevingsmanagers met de omgeving van het project in gesprek. Onder andere over de gevolgen van dit omvangrijke project. Zo spelen eisen en wensen met betrekking tot bereikbaarheid, leefbaarheid, veiligheid en communicatie al bij de keuze van een aannemer een rol. Tijdens de uitvoering van het werk blijft het omgevingsteam op deze onderwerpen sturen. Tot het project in 2021 naar tevredenheid is afgerond.