Parkeerterrein Palaceplein

Het parkeerterrein Palaceplein is vernieuwd. De herinrichting liep vooruit op de plannen voor de Parallel Boulevard. Door de aanpak van het parkeerterrein maakten we letterlijk en figuurlijk alvast ruimte voor de aanleg van de drain.

Voor het verkeer vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard is de situatie veranderd. Al het verkeer wordt om het parkeerterrein geleid. Bijkomend voordeel: autoverkeer mag nu wel linksaf naar de Parallel Boulevard als het van de Koningin Wilhelmina Boulevard komt. Het parkeerterrein werd donderdag 25 februari weer opengesteld door wethouders Alkemade en Ten Hark. Zij legden de nieuwe route vanaf de KW Boulevard op de fiets af.

De inrichting van het parkeerterrein is in lijn met het ontwerp voor de Parallel Boulevard. Zo krijgen bewoners en bezoekers alvast een eerste indruk van de toekomstige boulevard. Het vernieuwde parkeerterrein is tijdens het werk aan de Parallel Boulevard gewoon bereikbaar.

Deel Atlantikwall opgegraven

In het najaar van 2020 leggen graafwerkzaamheden onder het parkeerterrein Palaceplein een deel van de Atlantikwall bloot. Twee brokstukken van de betonnen anti-tankmuur krijgen bovengronds een plek. Ze wegen ieder 25.000 kilo.

Een van de brokstukken staat bij de ingang van het Atlantikwall Museum in Noordwijk. Het andere deel blijft op het Palaceplein. Ze zijn een tastbare herinnering aan de bevrijding en de betekenis van vrijheid voor en door alle generaties.

Meer weten over de Atlantikwall en Noordwijk tijdens de Tweede Wereldoorlog? Breng dan eens een bezoek aan:

Atlantikwall Museum Noordwijk, Verlengde Bosweg 1, Noordwijk www.atlantikwall.nl

Museum Engelandvaarders, Bosweg 15, Noordwijk, www.museumengelandvaarders.nl