Leefbaarheid

De werkzaamheden op de Parallel Boulevard geven onvermijdelijk hinder. Dura Vermeer wil er alles aan doen om die hinder te beperken. Met gerichte maatregelen op het gebied van bijvoorbeeld trilling, geluid en stofvorming. Met tijdige en duidelijke informatie. Met oor voor vragen en zorgen vanuit de omgeving.

Wij zetten de belangrijkste maatregelen graag op een rij. Meer informatie over actuele maatregelen per fase vindt u in de BouwApp. Zie uitleg over de BouwApp op de pagina Communicatie.

Hoe werkt Dura Vermeer aan optimale leefbaarheid?

het werkterrein en de omgeving

  • Op dagen dat het warmer is dan 20 graden vinden er geen transporten (zand/puin) plaats na 10.00u in de ochtend. Dat voorkomt extra verkeersbelasting op drukke dagen. Door grondtransporten zorgvuldig te plannen, verminderen we geluidsoverlast, stofoverlast, verminderde bereikbaarheid en stikstofuitstoot.
  • Het werkterrein en de naaste omgeving worden dagelijks opgeruimd. Preventief nathouden vermindert stofvorming, zoals het besproeien we de puinbaan en het zand, twee keer per dag. En het werken met vernevelaars op machines. Een veeg-zuigwagen maakt voor oplevering van een werkvak de straat schoon.
  • Omgevingsmanagers informeren omwonenden graag vooraf over te verwachten hinder en stemmen werkzaamheden met de horeca af. Er komen geen bouwradio’s op het werk.
  • Dankzij extra brede looppaden van 1.5 meter kunnen passanten het werkvak veilig passeren.
  • In de fase 1A komt er tussen het winkelgebied Hoofdstraat – Koningin Wilhelmina Boulevard een corridor van geborsteld betonnen platen, zie impressie op de pagina Bereikbaarheid. De gebiedsconciërge veegt dagelijks het pad schoon. Bouwhekken en plantenbakken rondom de doorsteek krijgen een verzorgde uitstraling. Iedere twee weken komt er een lokale leverancier langs voor het onderhoud van de planten.
  • De pompen van de tijdelijke bemaling zijn elektrisch en daardoor geluidsarm.

Tevredenheidsmetingen

Dura Vermeer doet er alles aan om omgevingsvriendelijk te werken, een belangrijke voorwaarde van de gemeente Noordwijk en het hoogheemraadschap van Rijnland. Met tevredenheidsmetingen toetst Dura Vermeer of de maatregelen voldoende zijn. Zo kunnen voorbijgangers op een Happy or Not zuil aangeven, of ze hinder ondervinden van de werkzaamheden. De BouwApp wordt ingezet om feedback en tips van bewoners en ondernemers te krijgen.

Vrouw bij raam