Bereikbaarheid

Om de Parallel Boulevard en omgeving goed bereikbaar te houden, werken we in fasen, ook wel werkvakken genoemd. Per fase stellen we omleidingsroutes op.

De laatste informatie over omleidingen en stremmingen vindt u in de BouwApp, zie uitleg over de BouwApp op de pagina Communicatie

Omleidingsroutes bewoners en bezoekers in fase 1

omleidingsroutes in kleur op plattegrond

Hoofdomleidingen auto- en vrachtverkeer:
Verkeer komende vanaf de N206, afslag Beeklaan, met eindbestemming Koningin Wilhelmina Boulevard of Parallel Boulevard wordt aangeraden om via de Herenweg, de Nieuwe Offemweg en de Gooweg linkaf de Van de Mortelstraat in te slaan om via de Van Panhuysstraat en de Quarles van Uffordstraat de eindbestemming te bereiken (blauwe route op kaartje).

Verkeer komende vanaf de N206, afslag N444 met eindbestemming Koningin Astrid Boulevard wordt aangeraden om via de Gooweg, de Nieuwe Offemweg en de Herenweg rechtsaf de Beeklaan in te slaan om via de Oude Zeeweg en de Erasmusweg of de Rudolph Tappenbeckweg de eindbestemming te bereiken (roze route op kaartje).

Lokale omleidingen auto- en vrachtverkeer:

Vanaf 5 november 2021 is het weer mogelijk om vanaf de Koningin Wilhelmina Boulevard achter het parkeerterrein Palaceplein langs De Grent op te rijden.

Verkeer op de Oude Zeeweg met bestemming Koningin Wilhelmina Boulevard of Parallel Boulevard wordt aangeraden om via de Huis ter Duinstraat en de Duinweg linksaf de Quarles van Uffordstraat op te gaan om zo de bestemming te bereiken (oranje route op kaartje).

Verkeer op de Van Panhuysstraat met bestemming Koningin Astrid Boulevard wordt aangeraden om via de Duinweg en de Huis ter Duinstraat rechtsaf de Oude Zeeweg op te gaan om via de Erasmusweg of de Rudolph Tappenbeckweg de bestemming te bereiken (groene route op kaartje).

Aangepaste routes voor busdiensten:
De buslijnen 20, 90 en 385 rijden tijdens de werkzaamheden een aangepaste route. Via deze link komt u op de website van Arriva met actuele informatie per buslijn.

Omleiding fietsers
Fietsers worden met bebording omgeleid, de paden met loopschotten langs het werkterrein zijn voor voetgangers en nood- en hulpdiensten.

Parallel Boulevard altijd bereikbaar voor voetgangers en nood- en hulpdiensten

tekening oversteekplaats HoofdstraatVoetgangers kunnen gebruik maken van de loopschotten langs het werkterrein. Zo zijn alle woningen en ondernemingen bereikbaar. Vanuit de Hoofdstraat kan men via een nette corridor naar het strand toe en omgekeerd. De gebiedsconciërge veegt dagelijks het pad schoon. Bouwhekken en plantenbakken rondom de doorsteek krijgen een verzorgde uitstraling. Iedere twee weken komt er een lokale leverancier langs voor het onderhoud van de planten.

Omleidingsroutes leveranciers Hoofdstraat en De Grent in fase 1

Rijplaten naast het werkvak maken bevoorrading van aangrenzende horeca en winkels mogelijk.

De Grent is voor leveranciers bereikbaar. De gebiedsconciërge is het vaste aanspreekpunt voor laden en lossen. Hij geeft vrachtverkeer toegang bij de platenbaan en begeleidt ze veilig langs het werkvak. Ondernemers en chauffeurs ontvangen zijn directe telefoonnummer voor vragen of verzoeken of kunnen hier een kaartje met contactgegevens downloaden.

Tijdens de werkzaamheden in fase 1, sluiten we de kop van de Hoofdstraat af. Bevoorrading gaat dan via de Maarten Kruytstraat. De paal ter hoogte van hotel Huis ter Duin zal in deze periode naar beneden blijven.

Belangrijk: de Hoofdstraat moet te allen tijde bereikbaar zijn voor nood- en hulpdiensten.

Daarom verzoeken we de chauffeurs van bestelbusjes en kleine vrachtwagens om het middengoot van de Hoofdstraat vrij te laten, 2 meter aan iedere zijde van de sleuf in het midden! De chauffeurs worden met borden gewaarschuwd.

Ondernemers langs de Parallel Boulevard in fase 1 verwijzen we voor gedetailleerde informatie naar de BouwApp of de omgevingsmanager van Dura Vermeer.

Parkeren algemeen en in fase 1 en 2

Het parkeerterrein Palaceplein is altijd bereikbaar, net als de overige parkeerterreinen langs de Parallel Boulevard, zie kaartje hieronder. Tijdens de gehele fase 1 is het verlengde deel van de Koningin Wilhelmina Boulevard, tussen het parkeerterrein en de Oliebrug, tijdelijk 2-richtingsverkeer.

Overige maatregelen bereikbaarheid:

  • Er zijn geen evenementen voorzien die direct gehinderd worden door de werkzaamheden.
  • De afgesloten wegen worden gesynchroniseerd met de verschillende navigatiesystemen (Google Maps, Waze etc.).
  • Bouwpersoneel parkeert op het Wantveld en komt per fiets naar het werkvak.
  • Op het Wantveld komt een klein depot voor het op voorraad houden van materialen, het grootste deel van het parkeerterrein blijft beschikbaar.